Elísabet Benavent: “La novel·la romàntica ens fa somiar com volem ser i la vida que ens agradaria tindre”

L’autora de 'Valeria' i referent de la novel·la romàntica ha participat en les Trobades amb Escriptors, de la Biblioteca Nicolau Primitiu

Elísabet Benavent: "La novel·la romàntica ens fa somiar"

L'escriptora valenciana Elísabet Benavent, que és tot un referent de la novel·la romàntica, torna a casa per a xarrar amb els lectors i lectores a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, dins del cicle Trobades amb Escriptors. Amb més de tres milions d'exemplars venuts, l'autora de la saga Valeria és considerada un referent de la novel·la romàntica.

L’autora tenia només setze anys la primera vegada que va visitar el monestir de Sant Miquel dels Reis, a València, com a estudiant. Ara tanca el cicle de les trobades amb escriptors i escriptores de la Biblioteca Valenciana com a novel·lista d'èxit, amb més de tres milions d’exemplars venuts. Això suposa un orgull, però també un regal que li fa a l’Elísabet Benavent, que dubtava de si anava a arribar tan lluny, ha explicat a À Punt NTC.

El temps ha passat molt ràpid i amb molt de vertigen i, si tire la vista enrere em sembla increíble tot el que ha passat Elísabet Benavent - Escriptora

La seua aventura va començar el 2013 quan es va autopublicar el primer llibre de la saga Valeria, sense pensar que algun dia es convertiria en un referent de la novel·la romàntica. Hui, menys d’una dècada després, ha escrit 22 llibres i ha venut més de tres milions d'exemplars. 

Benavent admet que “el temps ha passat molt ràpid i amb molt de vertigen” i que, si tira la vista arrere, li sembla increïble tot el que li ha passat. I no és per a menys, perquè el seu èxit literari ha sigut tal que ha transcendit a la xicoteta pantalla.

La novel·la romàntica ens fa somniar com volem ser i la vida que ens agradaria tindre. A més parla de nosaltres, és molt referencial Elísabet Benavent - Escriptora

De la mà del gegant Netflix ha vist com Valeria es tornava de carn i os, i malgrat que reconeix que algun maldecap li ha costat, “perquè soltar el teu personatge per fer una adaptació audiovisual és dur”, assegura que Valeria només li ha donat alegries i que en la vida no s'hauria imaginat que acabaria en la xicoteta pantalla. 

Pel que fa al secret del seu èxit, l’escriptora ho té ben clar: “La novel·la romàntica ens fa somiar com volem ser i la vida que ens agradaria tindre. A més, parla de nosaltres, és molt referencial”, assegura. 

També et pot interessar

stats