Elda ret homenatge a Antonio Gades amb una escultura de bronze a grandària real

La peça està ubicada davant del Teatro Castelar, un espai cultural destacat al segle XX

L'alcalde d'Elda descobreix l'estàtua a tamany real del ballarí Antonio Gades / À Punt NTC

Elda (Mitjà Vinalopó) ha fet aquest dimecres un homenatge al ballarí Antonio Esteve Ródenas, conegut com a Antonio Gades, natural del municipi, amb una escultura a grandària real de l’artista, fosa en bronze. La figura s’ha descobert aquesta vesprada en un acte al qual han acudit la seua viuda, Eugenia Eiriz, la seua filla María Esteve i l'alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, que han descobert l’estàtua davant de 500 persones.

La peça urbana és obra de l'escultor Amando López i mostra un Gades dinàmic, en un dels seus moviments clàssics. L'han instal·lada davant del Teatro Castelar de la localitat alacantina, un dels enclavaments culturals més destacats d'aquest municipi durant el segle XX.

María Esteve, visiblement emocionada, ha agraït aquest reconeixement al seu pare per part de la ciutat on va nàixer, amb la qual “sempre va mantindre un vincle”. Esteve ha ressaltat que des que té ús de raó, sap reconéixer la seua identitat gràcies al fet que el seu pare li ho va inculcar. “Per a ell va ser sempre un orgull ser d'Elda, i així els ho va traslladar a les seues filles”. La filla de Gades ha afirmat que “les noves generacions podran tindre referents".

Per la seua part, Eiriz ha afirmat que “la figura d'Antonio continua estant present a tot arreu i a través de la fundació que porta el seu nom es continua treballant per difondre la seua figura i el seu art”. Ha remarcat que el llegat del coreògraf “està molt viu”, ja que la setmana passada la companyia Gades, amb seixanta anys d'experiència, va estar al Teatro de la Maestranza de Sevilla, i ha recordat que estan en desenvolupament dues monografies “molt profundes” per a commemorar la seua biografia.

L'alcalde ha assenyalat que “era necessari que la gent identificara que Antonio Gades, encara que pertanguera a la cultura i al món, té arrels 100% eldenques”.

També et pot interessar

stats