Eduard Fernández: “El cinema pot aportar molt a l’educació dels nens, però queda molt per fer”

L'actor català ha rebut el premi honorífic de la MICE per la seua trajectòria professional

À Punt entrevista l'actor català Eduard Fernández / À Punt NTC

L'actor català Eduard Fernández ha rebut aquest divendres a la vesprada el premi honorífic de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, MICE, per la seua trajectòria professional. El premi reconeix el seu treball promovent la cultura i utilitzant el cinema, i pel·lícules com Mediterráneo, com una eina per a canviar el món. 

Amb 24 anys de trajectòria, i més de quaranta pel·lícules, Eduard Fernández aprecia molt rebre un premi com el de la MICE. “M’agrada rebre guardons menys reconeguts i especialment aquest, ja que crec que el cinema pot aportar molt a l’educació dels més menuts”, ha assegurat l’intèrpret en una entrevista en À Punt Notícies. Tot i això, matisa, “encara queda molt per fer”. 

El reconeixement li arriba en un moment dolç de la seua carrera professional. Citant al que diu ser el seu poeta preferit, el valencià Vicent Andrés Estellés, creu que “certes coses no ocorren perquè sí”. “Estic en un bon moment, tinc una certa maduresa. Anem tirant la vida endavant”, afirma. 

Després del seu paper com a Òscar Camps, fundador de l’ONG Open Arms en Mediterráneo, ara presenta Los renglones torcidos de Dios, on es parla de la salut mental. “Ens deixa veure com és de feble la humanitat i especialment quan encara tenim molt de pudor d’anar al psicòleg”, manifesta Fernández. 

Dins d'uns mesos, l’actor canviarà els sets de rodatge pels teatres i interpretarà el seu primer monòleg, dirigit per Andrés Lima. Amb el títol Todas las canciones de amor, vol recordar la seua mare, que va morir fa dos anys. 

També et pot interessar

stats