L'Edifici del Rellotge acull una mostra sobre el port i el Segle d'Or Valencià

L'exposició, que es podrà visitar fins a l'11 de juny, mostrarà la importància del port en el creixement econòmic, cultural i comercial de la València de l'època

Cartell promocional de l'exposició "El Port de València al Segle d'Or"
Cartell promocional de l'exposició / Autoritat Portuària de València

L’Edifici del Rellotge de València acollirà entre aquest dissabte, 22 d’abril, i l’11 de juny la mostra gratuïta El Port de València al Segle d’Or. Prosperitat comercial i esplendor cultural. L’exposició està organitzada per l’Autoritat Portuària de València i es podrà visitar cada dia, incloent-hi els festius, des de les 11:00 hores fins a les 19:30 hores. 

Pel 1400, València va iniciar un creixement econòmic i comercial imparable gràcies a la situació estratègica del seu port al Mediterrani, la seua fèrtil horta, una artesania d'excel·lent qualitat i una àrea d'influència territorial que produïa excedents agropecuaris orientats a l'exportació. El port del Grau de València es va convertir en una escala ineludible en les rutes del Mediterrani i les seues escales amb l'Europa atlàntica. 

La ciutat va ser destí de la població de l'interior, artesans, empresaris i comerciants estrangers que la van posicionar com la ciutat més important de la Corona d'Aragó. Durant el segle XV, la prosperitat del comerç marítim va transformar la ciutat, va generar benestar i va atraure una gran projecció per a les arts i la literatura. Un segle d'extraordinària riquesa comercial i esplendor cultural que ha passat a la història com el Segle d'Or valencià.

Tot això estarà recollit en la mostra, un esdeveniment artístic, didàctic i històric per acostar la cultura a la ciutadania amb una sèrie d'exposicions gratuïtes de diverses temàtiques que se celebren en l'Edifici del Rellotge. L'icònic lloc s'ha convertit en un referent per als veïns i turistes que troben les seues portes obertes per a gaudir de les activitats que acull al llarg de l'any.

La mostra estarà dividida en quatre seccions que ens faran retrocedir en el temps per a situar-nos en plena València medieval: “Navegar i comerciar al Mediterrani”, ‘La Vilanova del Grau de la Mar’, ‘L’esplendor cultural de la ciutat’ i ‘Passat i present de la ciutat de València’.

També et pot interessar

stats