Es duplica el nombre de queixes per discriminació lingüística a Alacant

El Síndic de Greuges ha rebut 17 reclamacions fins al 31 d'agost, quasi el doble de les presentades el 2018.

Façana de la sindicatura de greuges, amb seu a Alacant
Façana de la sindicatura de greuges, amb seu a Alacant / À Punt NTC

Les reclamacions per discriminació lingüística al sud de la Comunitat Valenciana s'han duplicat. El Síndic de Greuges ha rebut 17 queixes per aquest motiu des del principi del 2019, pràcticament el doble que l'any passat, quan se'n van registrar nou. Segons dades oficials de la institució, 11 han sigut sobre drets lingüístics referits a l'ús del valencià i 6 reclamaven la presència del castellà en alguna entitat pública.

En tots els casos es tracta de ciutadans que, a títol particular, reclamen a algun organisme o institució que la retolació, l'atenció o les comunicacions es facen en una llengua o en una altra, de manera expressa. En el cas de les reclamacions sobre driscriminació lingüística del valencià, moltes les ha presentades l'associació El Tempir, un col·lectiu cívic que treballa de forma activa per la llengua. 

De les 17 reclamacions presentades enguany, algunes encara estan en procés de tramitació. El Síndic de Greuges les ha traslladades a l'organisme o institució denunciats i ara espera rebre una reposta. Una vegada estiguen resoltes, totes es faran públiques i la ciutadania les podrà consultar. 

També et pot interessar

stats