Dos produccions en què participa À Punt, seleccionades en el Festival de Cinema d'Animació d'Annecy

Es tracta de la sèrie infantil valenciana El diari d'Alice i el llargmetratge de debut de Maria Trénor Rock Bottom

Fragment del llargmetratge d'animació 'Rock Bottom' / À Punt NTC

Dos produccions audiovisuals que compten amb la col·laboració d'À Punt participaran en la Secció Oficial del Festival de Cinema d'Animació d'Annecy, a França. Es tracta de la sèrie infantil valenciana El diari d'Alice i el llargmetratge de debut de la valenciana Maria Trénor Rock Bottom

Pel que fa a la sèrie infantil, produïda per la companyia de Paterna Hampa Studio, és un relat audiovisual i alhora crònica diària de les aventures i aprenentatges d'una xiqueta de cinc anys. La producció es podrà veure pròximament en pantalla. 

També al mes de juny estarà en competició Rock Bottom, que ret un homenatge animat a l'artista de culte Robert Wyatt. Es tracta de la primera pel·lícula de Maria Trénor i és un viatge musical i existencial per les entranyes de la cultura hippie dels setanta. “La història de tota una generació d’artistes nord-europeus que, buscant la Califòrnia d’Europa, la van trobar a Almeria i Eivissa”, explica l’artista en una entrevista a À Punt Notícies.

Mig segle després de la gestació del segon àlbum d'estudi de l'artista i compositor britànic Robert Wyatt, el rock progressiu efervescent ix a escena, ara per obra i gràcia de la rotoscòpia. “Es tracta d’una gravació real d’actors i actrius com si fora ficció, i després hi ha un procés creatiu d’estilització dels personatges. Això ha aconseguit que el procés siga molt més humà”, detalla la directora. 

Llum, color i delicadesa en un llargmetratge animat per a adults i que, com a òpera prima, pren impuls només eixir al mercat. El format animat està al servei de la llibertat productiva. “El mar és completament imprescindible en la meua vida. Les escenografies, per descomptat, estan inspirades en la llum mediterrània”, afirma. 

Esta ficció d'inspiració lliure i que naix de la gran admiració per Wyatt, gràcies a dos anys de treball i a l'entrega de més de 200 professionals, és candidata en la Secció Oficial del festival internacional d'animació més important del sector.

També et pot interessar

stats