Dues pel·lícules i un documental, finalistes dels premis Lux Film 2018

Enguany destaca la diversitat darrere de la càmera, amb una gran quantitat de films dirigits per dones, i una altra per directors novells.

VÍDEO | Dues pel·lícules i un documental, finalistes dels premis Lux Film 2018

Els premis Lux Film 2018 ja tenen finalistes, dues pel·lícules i un documental que parlen de temes tan diversos com ara la migració, el nacionalisme, el medi ambient i la globalització. 

La primera proposta és Woman at war i és el segon film del director Benedikt Erlingsson. Es tracta d’una coproducció d’Islàndia, França i Ucraïna que té el suport del programa Media de la Unió Europea de desenvolupament de contingut i de distribució automàtica. El llargmetratge conta la història d’una dona capaç de fer qualsevol cosa per a protegir el país que estima. 

La segona és Sytx, de Wolfgant Fischer, una producció entre Alemanya i Àustria, que relata el viatge en veler d’una dona que s’enfronta a la duresa de la soledat en alta mar i s’hi troba els que volen arribar a l’altra vora, els migrants. Una pel·lícula que tracta directament sobre el tema de la migració i els refugiats. 

La tercera opció està protagonitzada per un documental, The other side of everything, de Mila Turajlic, que és el segon documental que queda finalista en les set edicions d’aquests premis. A través de la protagonista es desvela la història del seu país, i de tot Europa, que es mou des d’un passat polític tumultuós cap als perills més manifestos del feixisme.

També et pot interessar

stats