Dues joves de Borriana es fan virals amb un fil de Twitter que fomenta la lectura

El final de la història de suspens que han publicat té vora 80.000 reproduccions en només dos dies

Dues joves de Borriana protagonitzen una història viral en Twitter que fomenta la lectura / À Punt NTC

Laura Ventura i Judith Gallardo, dues joves de Borriana (Plana Baixa) protagonitzen un fenomen viral en Twitter amb què han atrapat milers de lectors. 

Laura és escriptora i Judith, llibretera, i entre les dues han publicat una història de suspens en la xarxa del pardalet que ha esdevingut una reivindicació sobre l'amor a lectura d'infants i joves amb un final que ja té vora 80.000 reproduccions.

Reconeixen a À Punt NTC que no s’esperaven tindre tant èxit i que el seu objectiu principal era atraure la gent més jove cap a la lectura i fer veure que també hi ha literatura per a ells. "Férem una prova per veure si podíem enganxar el públic jove, que és el que està en les xarxes socials", afirma Laura. Però no imaginaven el ressò que tindrien en l'àmbit estatal i internacional que ha tingut el seu fil, que ha animat a llegir moltes persones que reconeixen que no lligen mai.

En només dos dies se’ls han disparat els seguidors en Twitter i la gent no deixa d’entrar a la llibreria de Judith, afirmen les joves. Aquest fenomen viral és una demostració que a la població més jove li agrada llegir, només necessita animar-se a buscar entre les mil i una històries que tenen a l'abast.

Segons dades del gremi editorial, la pandèmia va generar xifres rècord en els índexs de lectura i la tendència s'ha mantingut: un 52,7 de la població llig setmanalment, xifra que s'incrementa a l'estiu.

Augmenten les vendes i el nombre de gent que llig, la majoria dones. També les llibreries físiques són les preferides, i el llibre en paper continua guanyant la batalla a l'electrònic.

També et pot interessar

stats