Les dues estreles Michelin de Paco Roncero il·luminen el Centre del Carme

La cita recorrerà fins al 12 de febrer diversos espais culturals fusionant art i gastronomia

Paco Roncero cuina envoltat de l'obra de Jaime Hayón / À Punt NTC

Hi ha qui defineix l'art com la culminació de l'experiència sensorial i, si es tracta de sensacions, l'art de la cuina brilla amb llum pròpia, i sobretot si està il·luminada per les dues estreles Michelin de Paco Roncero. El xef madrileny ha portat fins al Centre del Carme els sabors del seu restaurant. Un show cooking entre les aromes. Entre l’obra retrospectiva del dissenyador resident a València Jaime Hayón, el cuiner sorprén amb les seues creacions als assistents.  

Aquesta combinació entre art i cuina no és casualitat: Roncero coneix a la perfecció aquest artista, i es declara “admirador” d'Hayón. Preparar plats en aquest ambient ho defineix com a “impressionant”. I en la proposta extraartística de Roncero no tot és sempre el que sembla. Ha portat per a exhibir el seu menú degustació: unes aparents olives amaguen un tast d’oli, una tortada de llima que en realitat és un plat coent de fusió, mediterrani i mexicà. Una autèntica experiència per a descobrir.

Entre altres coses perquè la gastronomia, si és un art, és el més efímer. Un menú amb què el xef espera crear una vivència: “És efímer a l'hora de menjar-lo però no de recordar-lo perquè, quan una cosa és màgica, ho recordaràs tota la vida”.

També et pot interessar

stats