Duato: "Al Teatro Real es fan 15 representacions a l'any, al Mikhàilovski 20 al mes"

Amb 40 anys de trajectòria professional, és un dels referents en la dansa contemporània i la cultura arreu del món.

El coreògraf, Nacho Duato, durant la seua entrevista amb À Punt Mèdia

El coreògraf valencià Nacho Duato ha visitat Castelló per parlar en primera persona de la seua professió: la dansa. La televisió d'À Punt li ha fet una entrevista en la qual ha parlat dels seus projectes professionals abans d'anar-se'n a Sibèria amb la companyia Novat per a representar La Bayadère.

Duato va aconseguir fa poc el premi Max d'Honor, que reconeix la manera de protegir la seua dignitat com a coreògraf i ballarí. Amb 40 anys de trajectòria professional, és un dels referents en la dansa contemporània i les arts escèniques arreu del món.

Per això, la seua opinió cobra més importància. De fet, considera que mai s'ha donat prou suport a les arts escèniques i ara, enmig de la pandèmia, encara continuen més oblidades. "Al Teatro Real es fan 15 representacions a l'any, amb la meua companyia; al meu Teatre Mikhàilovski, jo balle uns vint espectacles al mes", ha sentenciat.

Ara, amb 63 anys, el pròxim pla que té al cap és crear una fundació a Sant Petersburg, a Rússia, que preserve els seus ballets en el futur i done suport a nous talents de la dansa.

També et pot interessar

stats