Dotze artistes valencians s’uneixen contra l’Alzheimer

Els músics posen veu i melodia al disc 'Desorden en el desván', en suport d’AFAV

Dotze artistes valencians s’uneixen contra l’Alzheimer / À Punt NTC

Una dotzena d'artistes valencians posen veu i música al disc Desorden en el desván, en suport de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFAV). Un projecte solidari que els impulsors han presentat aquest dimecres acompanyats de la consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. 

El cantautor alzirenc Joan Amèric s’ha posat en la pell d'una persona que pateix Alzheimer en una de les cançons, composta expressament per a aquest disc. "La cançó es diu 'Si arribara el dia', perquè pot arribar el dia en què a mi em calga el que jo ara puc donar", ha assegurat. 

Javi Reig, del grup Melòmans, té molt recent la malaltia de la seua àvia, que, quan ja no el reconeixia, encara era capaç d'emocionar-se en sentir-lo cantar. "Hi ha una memòria musical que és potentíssima i que té un valor incalculable", diu el cantant, que afegeix que, "encara que siga una cançó de la infantesa, la tens ahí per a no sentir-te totalment perdut".

Com ells, una dotzena d'artistes valencians, amb la direcció de Nacho Mañó i amb la portada dissenyada per Paco Roca, aporten les seues veus i talent musical per a fer costat als malalts d'Alzheimer.

A banda de l'objectiu de recaptar fons, també pretenen acompanyar amb la música els malalts i les famílies. “La música ens acompanya des del primer moment i no ens abandona fins a l’últim”, ha manifestat Mañó. 

El disc Desorden en el desván es presentarà en una gala benèfica al Palau de les Arts al mes de desembre.

També et pot interessar

stats