Per què les dones exposen menys?

L’associació Dones en les Arts Visuals busca la millor manera de fer públic el treball de les artistes

L’associació Dones en les Arts Visuals busca la millor manera de fer públic el treball de les artistes / À Punt NTC

L’associació Dones en les Arts Visuals busca la millor manera de fer públic el treball de les artistes i d'aconseguir més equilibri en la programació expositiva dels museus i centres d’art. 

Maria Ángeles Pérez i Carme Mariscal han radiografiat les exposicions individuals de les dones artistes a la ciutat de València. De les 52 exposicions, 36 són individuals i d'aquestes, el 40% les protagonitzen dones. “Hem avançat molt, però clar, caldria fer una anàlisi qualitativa, no només quantitativa, perquè no és el mateix exposar a l'IVAM que en un altre lloc”, assegura María Ángeles. 

Les artistes formen part de Dones de les Arts Visuals, que pretén repensar el model actual i intentar trobar eines perquè la paritat siga una realitat. “Volem que les obres estiguen a l'abast del públic perquè les dones del s. XXI veiem els nostres treballs exposats”, manifesta Carme. 

Cal promoure la igualtat fent públic el treball de les artistes, però també ampliant les col·leccions i les adquisicions del treball de dones artistes. Tot i que cada vegada es reconeix més el talent de les artistes en exposicions importants, encara continuen presents els desequilibris de gènere.

També et pot interessar

stats