Donen a la Biblioteca Valenciana 200 llibres i revistes propietat del Premi Cervantes del 1930

La filla del periodista i escriptor de Bunyol Luis Hernández i també neta del catedràtic i jurista del mateix nom també lliura textos inèdits de l’escriptor

Part del llegat de l'escriptor Luis Hernández que la seua família ha depositat en la Biblioteca Valenciana
Part del llegat de l'escriptor Luis Hernández que la seua família ha depositat a la Biblioteca Valenciana / Generalitat

Vora 200 llibres i revistes publicades durant el segle XVIII, XIX i XX, propietat del Cervantes de 1930, Luis Hernández Rico, i del fundador del Partit Republicà Presidencialista d’Espanya, Luis Hernández Alfonso s’han incorporat als fons de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. La filla i neta d’aquests dos personatges, Elena Herrero Hernández, els ha donat perquè formar part del patrimoni valencià.

A més del material bibliogràfic, Elena Herrero també ha donat dues caixes que recullen material en prosa, poesia i manuscrits d'obres del guanyador del Premi Cervantes, i alguns dels textos que s'inclouen són inèdits, segons ha anunciat la Generalitat.

Qui va ser Hernández Alonso?

Luis Hernández Alfonso (Bunyol, 1901– Madrid, 1979) va ser periodista, escriptor, historiador, poeta, lingüista i traductor d'autors com Jules Verne, Charles Dickens i Jean-Jaques Rousseau, entre d'altres. Va deixar una abundant producció literària, va conrear tots els gèneres i va rebre el Premi Cervantes el 1930.

El seu activisme polític en favor de la República va ser castigat el 1939 amb cinc anys de presó per ser el director del diari Sur de Granada.

Luis Hernández Alfonso era fill del jurista, filòsof i catedràtic Luis Hernández Rico (Novelda, 1866 – València, 1938), fundador del Centre Republicà Catòlic de València el 1886 i, posteriorment, el 1919, a Madrid. Junt amb un grup d'intel·lectuals d'esquerra, pertanyents majoritàriament al món de la jurisprudència, va fundar el Partit Republicà Presidencialista d'Espanya.

Ara, els seus fons bibliogràfics i documentals es poden consultar a la Biblioteca Valenciana, que conservarà i difondrà el material donat seguint els criteris d'interés científic, docent i cultural.

També et pot interessar

stats