'Dominga habla sola', una obra que parla amb humor de com envellir amb dignitat

S'ha presentat aquest dijous a la llibreria Ochenta Mundos d'Alacant el còmic de la il·lustradora Elisabeth Justicia

Imatge de la portada del llibre 'Dominga habla sola' per Elisabeth Justicia / Elísabeth Justicia

La llibreria Ochenta Mundos d'Alacant ha presentat aquest dijous Dominga habla sola, un còmic de la il·lustradora d'Elda, Elisabeth Justicia. Una obra inspirada en la seua àvia, amb qui va viure des que tenia 15 anys. En la seua obra parla de la soledat, la por i el pas dels anys.  L’escriptora trau el relat de l’amor i d’”admirar la persona, també pel vincle que ens uneix i la bona relació que teníem, àvia-neta, que també alhora era una relació d’amistat”.

“Dominga ha compartit molt de temps en una sala d’estar amb dues butaques. No obstant això, un dia aprenen de la soledat i de la importància de gaudir-la quan veuen que a soles poden parlar amb elles mateixes i estar millor que mai perquè es tenen dues butaques” explica la il·lustradora.

La idea va sorgir durant la pandèmia en les xarxes, on Dominga es va fer viral. Ara s'ha convertit en un llibre i la protagonista en tot un símbol de com envellir amb dignitat. Dominga té ara 95 anys i Alzheimer. De la malaltia de l'àvia aprén que “la part bona és que cada vegada li ho conte per primera vegada i ho gaudim com una gran novetat”.

Si Mafalda haguera envellit, segurament parlaria com Dominga.

També et pot interessar

stats