'Dolor y gloria', seleccionada entre les semifinalistes per als Oscars

La pel·lícula d'Almodóvar competirà en dos categories: millor film internacional i millor banda sonora original.

\'Dolor y gloria\', seleccionada entre les semifinalistes per als Oscars
'Dolor y gloria', seleccionada entre les semifinalistes per als Oscars

L'espanyola Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, ha sigut seleccionada per l'Acadèmia de Hollywood com a semifinalista per a competir per l'Oscar a la millor pel·lícula internacional i també a la millor banda sonora original.

Es tracta de l'única pel·lícula hispanoparlant que aconsegueix superar el tall pel qual l'Acadèmia preselecciona deu candidates, entre un total de 91 aspirants estrangeres, que competiran per aconseguir la nominació definitiva.

Les nominacions s'anunciaran el 13 de gener de 2020 i la cerimònia de lliurament dels guardons tindrà lloc el 9 de febrer al teatre Dolby, a Los Angeles (EUA).

Dolor y gloria, que la setmana passada va aconseguir la nominació als Globus d'Or, competirà, entre altres, contra Parasite, de Corea del Sud; Les Misérables, de França; Atlantics, del Senegal; i Beanpole, de Rússia.

També competirà per millor banda sonora original

El film d'Almodóvar també ha aconseguit figurar com a semifinalista al premi a la millor banda sonora original per a les composicions d'Alberto Iglesias, que sumaria la seua quarta candidatura als Oscars si finalment aconsegueix la nominació.

En l'apartat musical, la pel·lícula espanyola competirà contra títols taquillers de Hollywood com Vengadores: Endgame, Frozen II, Joker o Star Wars: l'ascens de Skywalker.

Almodóvar ja té dos premis Oscar per Todo sobre mi madre (1999) i Hable con ella (2002), però enguany, la seua cinta, amb un caire autobiogràfic, protagonitzada per Antonio Banderas, ha tornat a situar-lo entre els favorits als prestigiosos guardons.

També et pot interessar

stats