'Dolor y gloria', nominada a l'Oscar a la millor pel·lícula internacional

Antonio Banderas competirà per l'Oscar al millor actor, i la cinta 'Klaus', en la categoria de millor pel·lícula d'animació.

\'Dolor y gloria\', nominada a l\'Oscar a la millor pel·lícula internacional
'Dolor y gloria', nominada a l'Oscar a la millor pel·lícula internacional

La cinta espanyola Dolor y gloria, de Pedro Almódovar, figura entre les nominades a l'Oscar a la millor pel·lícula internacional. A més, Antonio Banderas competirà per l'Oscar al millor actor pel seu paper en la pel·lícula d'Almodóvar, segons ha anunciat l'Acadèmia de les Arts i de les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood.

Es tracta de la primera nominació a l'Oscar per a l'actor malagueny. La interpretació en Dolor y gloria ja va ser reconeguda en el Festival de Cannes, on va ser guardonat com a millor actor.

La pel·lícula favorita, i principal rival de la d'Almodóvar és Parásitos, del sud-coreà Bong Joon-ho, que ja es va emportar el Globus d’Or en la mateixa categoria. Les altres cintes aspirants són Corpus Christi, Honeyland i Les Misérables. 

Dolor y gloria narra la història d'un director de cine que s'acosta al seu final. Les escenes de la infantesa, Almodóvar les va rodar a Paterna, on va emigrar de menut amb la seua família.

Tercera nominació per a una cinta d'Almodóvar

Es tracta de la tercera vegada que una pel·lícula dirigida pel cineasta manxec opta a l'Oscar en aquesta categoria, un guardó que va aconseguir en 1999 per Todo sobre mi madre, i per al qual ja va ser candidat en 1988 amb Mujeres al borde de un ataque de nervios.

A més, Almodóvar va ser guardonat amb l'Oscar al millor guió original en 2002 per Hable con ella, pel·lícula per la qual també va ser candidat a l'Oscar a la millor direcció.

Hollywood entregarà els seus premis Oscar en una cerimònia el pròxim 9 de febrer al Dolby Theatre de Los Angeles.

'‘Klaus’, nominada a millor pel·lícula d'animació

'

La cinta espanyola Klaus també està entre les nominades als Oscar, en la categoria de millor pel·lícula d'animació.

Klaus, dirigida per l'espanyol Sergio Pablos, s'enfrontarà amb How To Train Your Dragon: The Hidden World, de Dean DeBlois, Bradford Lewis i Bonnie Arnold; I Lost My Body, de Jérémy Clapin i Marc Du Pontavice; Missing Link, de Chris Butler, Arianne Sutner i Travis Knight, i Toy Story 4, de Josh Cooley, Mark Nielsen i Jonas Rivera.

‘Joker’ encapçala les nominacions

Joker, el film dirigit per Todd Phillips i protagonitzat per Joaquin Phoenix, encapçala les nominacions als Oscars 2020, amb un total d'11 candidatures. Per la seua part, El irlandés, Érase una vez en Hollywood i 1917, les tres amb 10 nominacions, són les altres favorites per a endur-se alguna estatueta.

També et pot interessar

stats