'Dolor y gloria', 'Klaus' i Antonio Banderas, opcions espanyoles dels Oscars

Els guardons més prestigiosos del cinema s'atorguen a Los Angeles aquesta matinada.

Fotograma de la cinta 'Dolor i Gloria', nominada a millor pel·lícula internacional

La cinta d'Almodóvar, Dolor y gloria rodada a Paterna (Horta Nord); la pel·lícula d'animació Klaus i l'actor malagueny Antonio Banderas tenen l'opció de portar fins a Espanya una de les estatuetes dels Oscars, que s'atorguen aquesta matinada a Los Angeles.

La pel·lícula del director castellano-manxec competeix amb la cinta coreana Parásitos, de Bong Joon-ho; Corpus Christi, de Jan Komasa; Honeyland, de Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov; així com la cinta francesa de Los Miserables, de Ladj Ly.

Mentre que Antonio Banderas, protagonista de Dolor y gloria, aspira a l'Oscar al millor actor protagonista, guardó al qual també aspira Joaquin Phoneix per Joker; Leonardo DiCaprio per Érase una vez... en Hollywood, Adam Driver per Historia de un matrimonio i Jonathan Pryce per Los dos papas.

La tercera opció de dur una estatueta cap ací és la del film Klaus, dirigida per Sergio Pablos i el productor borrianenc Gustavo Ferrada. Aquesta pel·lícula amb segell valencià és una de les favorites en la categoria de millor pel·lícula d'animació, en la qual també figuren Toy story 4, Mr. Link. El origen perdido, Cómo entrenar a tu dragón 3 i ¿Dónde está mi cuerpo?.

Record per a Douglas i Kobe Bryant

En una gala en què, per segon any consecutiu, no hi ha mestre de cerimònies, i les estreles s'alternaran el micròfon. Billie Eilish portarà el seu fenomen musical a l'escenari i tampoc no faltaran els homenatges després de les morts de l'actor Kirk Douglas i el jugador de bàsquet Kobe Bryant, dues icones molt estimades a Hollywood.

Pel que fa a la resta de categories, a la millor pel·lícula aspiren: 1917 de Sam Mendes; El Irlandés de Martin Scorsese; Jóker de Todd Phillips; Mujercitas de Greta Gerwig; Érase una vez en... Hollywood de Quentin Tarantino; Parásitos de Bong Joon-ho; Le Mans '66 de James Mangold; Historia de un matrimonio de Noah Baumbach i, finalment, Jojo Rabbit de Taika Waititi.

1917 i Jóker es disputen la millor direcció

D'altra banda, a millor director opten: Sam Mendes per 1917; Quentin Tarantino per Érase una vez en... Hollywood; Todd Phillips per Jóker; Martin Scorsese per El Irlandés i, per últim, Bong Joon-ho per Parásitos.

Una altra de les categories que crea més expectació és la de la millor actriu, que es disputen Renée Zellweger per Judy; Scarlett Johansson per Historia de un matrimonio; Charlize Theron per El escándalo; Saoirse Ronan per Mujercitas i Cynthia Erivo per Harriet.

També et pot interessar

stats