‘Dolor y gloria’ d’Almodóvar arrasa en els Premis Feroz amb 6 guardons

Els premis als millors actors protagonistes han sigut per a Antonio Banderas i Belén Cuesta.

El director Pedro Almodóvar, acompanyat per part del seu equip, després de rebre el premi Feroz per 'Dolor y gloria'
El director Pedro Almodóvar, acompanyat per part del seu equip, després de rebre el premi Feroz per 'Dolor y gloria' / Ballesteros (Efe)

La pel·lícula Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, ha arrasat amb sis guardons en la setena edició dels Premis Feroz, que atorga l’Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya (AICE) i que es consideren l’avantsala dels Premis Goya. Uns premis que arriben tres dies després de les nominacions als Oscars.

La pel·lícula, rodada en part a Paterna i a les cases cova, s’ha emportat els premis a millor obra dramàtica, millor director, millor actor protagonista i millor guió, millor actriu de repartiment i millor música.

En els Feroz s’entreguen un total de 17 premis, 11 per al cinema i 6 per a sèries de televisió, i la cerimònia de lliurament s'ha celebrat la passada nit.

Antonio Banderas ha sigut premiat amb el Feroz a millor actor protagonista per Dolor y gloria, mentre que Belén Cuesta s’ha endut el guardó a la millor actriu protagonista pel seu paper en La trinchera infinita.

El premi Feroz a millor actor de repartiment d’una pel·lícula ha sigut per a Enric Auquer per Quien a hierro mata, mentre que en l’apartat femení, la guardonada ha sigut Julieta Serrano, per Dolor y gloria.

D’altra banda, la cinta Sordo, dirigida per Alfonso Cortés-Cavanillas, ha sigut guardonada amb el premi especial, mentre que Ventajas para viajar en tren, dirigida per Aritz Moreno, ha rebut el premi a millor comèdia. El premi al millor documental ha recaigut a La ciudad oculta.

Premis a les millors sèries de televisió

En l'apartat de ficció televisiva, Hierro ha rebut el premi Feroz a millor sèrie dramàtica, mentre que la millor sèrie de comèdia ha sigut per a Vida perfecta. El millor actor protagonista d'una sèrie ha sigut Javier Cámara, per Vota Juan, i la millor actriu, Candela Peña per Hierro.

El guardó a la millor actriu de repartiment d'una sèrie ha sigut per a Yolanda Ramos (Paquita Salas), mentre que en la categoria masculina el guardonat ha sigut Enric Auquer per Vida perfecta.

Julia i Emilio Gutiérrez Caba, premis d'honor

Els germans Julia i Emilio Gutiérrez Caba han recollit el premi Feroz d'Honor. Després d'una gran ovació, Julia Gutiérrez Caba ha assenyalat que part d'aquest guardó és de la seua germana i actriu, Irene, morta en 1995.

La presidenta de l'AICE, María Guerra, ha destacat l'acord que han aconseguit PP, PSOE i Ciutadans per a finançar aquests premis, que en les seues paraules serveixen per a "visibilitzar la brillantor de les sèries i les pel·lícules", que dona ocupació a 700.000 persones.

També et pot interessar

stats