El documental sobre la història del Forn de Barraca busca finançament amb micromecenatge

Hui s'activa una campanya de micromecenatge per a fer possible el projecte 'Per molt que bufe el vent', del periodista David Segarra.

L'equip conta la defensa del Forn de Barraca amb gravacions fetes des del primer fins a l'últim dia de resistència
L'equip conta la defensa del Forn de Barraca amb gravacions fetes des del primer fins a l'últim dia de resistència / David Segarra

L'alqueria centenària del Forn de Barraca va unir les lluites per l'horta, el territori i l’emergència climàtica. I ara es prepara un documental que busca reobrir aquest debat.

Per molt que bufe el vent és un projecte audiovisual impulsat pel periodista i documentalista David Segarra (director de Savis de l’horta i La Mola és nostra) que vol contar la història del Forn de Barraca, però també de la resistència de Benimaclet, Campanar i la Punta, d'Alboraia i de totes les hortes amb els testimonis de llauradors, veïns, activistes i resistents.

El documental busca des d'aquest dimarts finançament popular mitjantçant la plataforma en línia Verkami, a través de la qual cada mecenes aporta la quantitat que desitja i rep una recompensa relacionada amb la defensa del territori.

La campanya durarà 40 dies i té com a objectiu aconseguir un finançament de 8.000 € que permetrien fer un documental bàsic. Les donacions van des dels 15 fins als 250 euros i es poden fer ací.

David Segarra encapçala aquest projecte, que completa el càmera i director d'art Vicent Xanzà i Daniel Magraner, el muralista del Forn de Barraca. A més, la banda sonora serà una obra original. La producció del documental s'inicia al gener i acabarà a l'abril. Està previst que el documental s’estrene a la primavera.

També et pot interessar

stats