El documental del Burning Man s'estrena en el DocsValència

"I'm burning" fusiona un projecte artístic faller i el festival d’art efímer més important del món, el Burning Man.

Tràiler del documental "I'm burning", d'Andreu Signes
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Núria Navarro
Shaila Lluch
03 de maig 2018 - 14:45

Després de tres anys de treball, el documental I'm burning d'Andreu Signes s'ha estrenat a la Filmoteca de València en la segona edició del festival Docs València. Una peça audiovisual que fusiona un projecte artístic faller i el festival d’art efímer més important del món, el Burning Man. La història comença l'any 2016 amb el viatge d'una falla anomenada Renaixement feta per Pink Intruder. És a dir, pels artistes fallers Miguel Arraiz i David Moreno, que viatgen fins al desert de Black Rock a Nevada, als Estats Units. Allí, des de 1986, se celebra el Burning Man, una festa que gira al voltant del foc.

La connexió cultural que té el Burning amb les falles va ser un dels punts de partida d'aquest projecte. Tot va començar després que el 2014 els artistes sofriren la caiguda del monument de Nou Campanar per l'oratge advers. Després de superar la crisi i el fracàs que va suposar la caiguda de la falla, van decidir creuar l’Atlàntic i plantar una falla enmig del desert. Un procés que va captar Andreu Signes amb la càmera. Amb més de 300 hores de gravació, realitzar el documental li ha costat vora tres anys.

Amb aquesta proposta audiovisual, Signes mostra "una visió externa i desconeguda del que són les Falles", així ho ha descrit en el programa matinal Al Ras de la ràdio d'À Punt. A més, ha afegit que amb aquest projecte ha volgut posar en valor la part artística, la part de fer comunitat i de fer una festa al voltant del foc. També, ha afirmat, "de vegades no som conscients del patrimoni artístic que tenim", i just és això el que pretén el documental, "posar en valor el potencial cultural que tenim".

Una obra documental que es podrà veure el divendres 4 de maig, a les 18.30 hores, a l'aula magna de La Nau.

També et pot interessar

stats