DocsValència projectarà 24 pel·lícules en la seua edició "més valenciana"

À Punt Mèdia, mitjà oficial, atorgarà un premi de precompra de drets d'antena de 5.000 euros 

Presentació del festival DocsValència-Espai de No Ficció

El festival DocsValència-Espai de No Ficció comença el divendres 6 de maig amb una aposta clara per la producció valenciana. De fet, de les 24 pel·lícules que es projectaran en el certamen, la meitat compten amb participació valenciana.

Durant nou dies, la cita cultural oferirà un ampli aparador del cine documental propi, tant en la categoria competitiva Mirades, dedicada al llargmetratge autòcton, com en les projeccions especials, així com en la categoria nacional Panorama, on hi ha participació valenciana en dues de les seues cintes.

Així ho han destacat els directors del festival, Pau Montagud i Nacho Navarro, en una roda de premsa celebrada a l'edifici Rialto de la Filmoteca de València per a presentar la nova edició. Montagud ha emfatitzat el caràcter valencià d'aquesta edició. "Això no és fruit de la improvisació. Aquest és el camí i la intenció és potenciar primer el local per a després exportar el talent valencià", ha defensat.

Tres pel·lícules nascudes a DocLabs-À Punt

El festival enguany compta amb tres pel·lícules que es van cuinar en DocLabs-À Punt: Una elefanta sobre la tela de una araña, Posidònia i La cuitat activa. DocsLab-À Punt és un laboratori de projectes que ofereix el festival des dels seus orígens, el 2017, un espai de formació, indústria i internacionalització que vincula especialistes de tot el món amb els cineastes de la Comunitat Valenciana.

Tallers i trobades

Els tallers i trobades tindran lloc del 6 a l'11 de maig amb xarrades, assessories, reunions amb especialistes com Inti Cordera, fundador de la Maroma Producciones i del Festival DocsMX; Claudia Rodríguez, fundadora de Preciosa Media; Claudia Fernández, encarregada de desenvolupament de contingut de no-ficció per a HBO MAX-Warnermedia; Adriana Castillo, coordinadora general de Platino Industria; Bruni Burres, assessora principal del programa documental de l'Institut Sundance; Gabriela Sandoval, directora fundadora de la productora Storyboard Media; Jesús Prieto Sacristán, conseller independent d'Audiovisual Aval SGR i Egeda el Perú; i María José Revaldería, directora general de FlixOlé.

À Punt Mèdia, mitjà oficial i copresentador de l'apartat d'indústria del festival, atorgarà un premi de precompra de drets d'antena de 5.000 euros en col·laboració amb Ivace Internacional.

Igual que la passada edició, DocsValència projectarà les seues cintes a les sales dels Cinemes Lys de València com a seu principal, l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, el Col·legi Major Rector Peset i la sala Berlanga de la Filmoteca valenciana.

També et pot interessar

stats