Dissenyen la primera falla infantil sensorial per a xiquets i xiquetes invidents

El monument està cobert per diferents teles i textures que representen els elements més bàsics de la natura

Una falla especial, dissenyada perquè la visquen amb plenitud xiquets i xiquetes amb discapacitat visual / À Punt NTC

La creativa valenciana Reyes P., en col·laboració amb la fundació ONCE, ha ideat una falla especial, batejada com a Recreatiu, dissenyada perquè la visquen amb plenitud xiquets i xiquetes amb discapacitat visual. Per a aconseguir-ho, el monument està completament cobert per diferents teles i textures que representen els elements més bàsics de la natura, com el sol i les flors. Així, la xicalla descobreix les seues formes i detalls amb el tacte, interpretant-la amb les mans.

Aquest monument és la falla infantil de la comissió Castielfabib - M. Sant Joan, que en un exercici de sensibilització, s'ha posat en la pell de les persones invidents. Reyes ha explicat que és una falla completament inclusiva. Una experiència sensorial creada amb materials com peluix, vellut, cartó  i palla.

“Ens van presentar una caixa amb les diferents textures. Anàvem posant la mà dins i havíem de dir què ens evocava: aigua, flors, gespa…” ha contat Carla Domínguez, la fallera major infantil de Castielfabib.

Encara que resulte paradoxal, tots els elements són de color rosa, que representa l'absència de color. Per a tindre una experiència més completa, qui la visite ha de portar un antifaç.

També et pot interessar

stats