El dissenyador Ximo Roca porta el disseny valencià a Madrid

Inaugura l’exposició "Mediterranean Design" al Museu Nacional d’Arts Decoratives

El dissenyador Ximo Roca porta el disseny valencià a Madrid

El disseny valencià s'assenta a Madrid amb el dissenyador valencià Ximo Roca, tot un referent en la creació d'espais d'interiors, que inaugura l'exposició "Mediterranean Design" al Museu Nacional d’Arts Decoratives, on es podrà veure fins al 19 de febrer.

Ximo Roca ha exportat la cultura mediterrània a Madrid. O com ell diu, els valors de la costa i la llum de València a través dels colors i les formes de les seues obres. Així, va crear el 1989 la seua famosa butaca Salinas, de corbes elegants que recorden, d'alguna manera, les ones de la mar, lloc on acudim per desfer-nos de l’estrés sentint el soroll rítmic i relaxant de les ones, explica a À Punt. 

Però el medi ambient no sols està present metafòricament en les seues creacions, perquè Ximo Roca aposta per la sostenibilitat també en l'ús dels materials, que a vegades són reciclats. Segons l’artista, qualsevol de les seues peces que passe de generació en generació “indiscutiblement té el reciclatge i la sostenibilitat present”.

Acer, fusta o teixits són la matèria primera que més utilitza. El dissenyador tira cap a casa amb el tractament de fibres vegetals i la importància dels processos artesanals. Un recorregut per les propostes del passat, present i futur d'un creador assentat a la capital mundial del disseny.

També et pot interessar

stats