“Dissenyar l'aire” reinventa el ventall amb vint artistes internacionals

El dissenyador Vicent Martínez és el comissari d’aquesta exposició al Museu Nacional de Ceràmica de València

Els ventalls reinventen el seu disseny amb tècniques innovadores / À Punt NTC

L'artesania i el disseny es donen la mà en l'exposició que acull el Museu Nacional de Ceràmica de València, en una mostra que té com a comissari el dissenyador i premi Nacional del Disseny 1997 Vicent Martínez. Una vintena de dissenyadors han repensat un objecte molt tradicional: el ventall.

L'exposició, que promou València Capital Mundial del disseny 2022, vol projectar al futur un sector artesanal que es pot modernitzar amb l'aliança entre artesania i disseny.

És un projecte coral de vint artistes internacionals que fan un recorregut des de tradició a la contemporaneïtat i exposen ventalls que redissenyen la peça tradicional valenciana en formes i textures noves.

Ángel Blay Villa, Antonio Serrano, Arnau & Reyna, Carlos Tíscar, Eli Gutiérrez, Inma Bermúdez, Luisa Bocchietto, María Arroyo, Nani Marquina, Nieves Contreras, Pepe Gimeno, Ramón Úbeda i Pepa Reverter, Ricard Ferrer, Sohei Arao & Sumiko Arao, Terence Woodgate, Vicent Martínez i Yukari Taki redissenyen el ventall, un dels elements més clàssic i tradicionals d'una cultura.

Aquesta mostra es podrà visitar al Museu Nacional de Ceràmica, que se situa al Palau del Marqués de Dosaigües de València, fins al 26 de juny.

També et pot interessar

stats