El disseny gràfic valencià, en el podi dels European Design Awards

La cerimònia de lliurament dels premis no podrà celebrar-se a València en el mes de juny com estava previst a causa de la Covid-19.

La campanya de comunicació de les festes de la Fira de Juliol a València de l'estudi Menta, segon premi en el European Design Awards
La campanya de comunicació de les festes de la Fira de Juliol a València de l'estudi Menta, segon premi en el European Design Awards / Menta

Els European Design Awards, uns premis internacionals que reconeixen el talent dels dissenyadors, tenen presència valenciana en el pòdium. Així, s'emporten la plata pels seus treballs, els estudis de disseny Estudio Menta, Meteorito i Yinsen. I un bronze, Nectar Estudio. La cerimònia d'entrega dels guardons anava a celebrar-se al juny a València, però la Covid-19 ha deslluït l'acte que reunia els millors projectes del continent i que per primera vegada tenia com a seu una ciutat espanyola.

L'estudi de disseny gràfic Menta s'alça amb el segon premi dels guardons internacionals pel disseny de la campanya de comunicació de les festes de la Fira de Juliol a València, un treball per a l'Ajuntament de València. Per a aquest projecte crearen una tipografia pròpia anomenada Gran Fira Display, que s'inspira en les tipografies decó del segle XIX i que qualsevol pot descarregar en la pàgina web de l'estudi.

En la categoria de Packagins Estudio Meteorito obté també una plata amb el projecte artesanal realitzat per a IE University, per a publicitar l'oferta de la institució.

María Pradera i Lorena Sayavera, de l'estudi Yinsen, aconsegueixen el segon lloc a escala europea en la categoria de logotip, pel seu disseny per a la celebració del centenari de la Biblioteca Musical Víctor Espinós de l'Ajuntament de Madrid, un centre públic per a la difusió de l'educació musical pioner en el préstec d'instruments des de 1932.

Els European Design Awards donen un tercer premi en la categoria d'aplicacions mòbils a Andrea, una app per a combatre l'assetjament escolar, dissenyada i desenvolupada per l'agència digital valenciana Nectar Estudio.

La cerimònia era enguany a València

La cerimònia de lliurament dels premis enguany anava a ser en València, i era la primera vegada que una ciutat espanyola es convertia en seu del disseny europeu, però la crisi sanitària per la Covid-19 ha fet saltar pels aires aquesta cita tan destacada que precedia a la que se celebrarà al Cap i Casal el 2022, quan es convertirà en Capital Mundial del Disseny.

S'ha cancel·lat la cita que anava a tindre lloc al juny en el Palau de les Arts però el compromís és que València en siga seu en la pròxima edició.

També et pot interessar

stats