Directors i galeries d'art contemporani demanen reconsiderar la no renovació del director de l'IVAM

José Miguel García Cortés ha assenyalat en 'Les Notícies del Matí' que creu que hi ha motius polítics en la decisió de la conselleria.

Foto de portada: L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) de València

L'Associació de Directores i Directors d'Art Contemporani d'Espanya (ADACE) i el Consorci de Galeries d'Art Contemporani, denuncien el doble incompliment del conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, del codi de bones pràctiques de la Generalitat.

Consideren que Marzà no ha procedit a la renovació, després de reconéixer públicament la bona faena realitzada pel seu actual director, José Miguel García Cortés. A més, els directors i les galeries assenyalen que el titular de Cultura no ha respectat la competència del consell rector de l'IVAM, que ell mateix presideix, per no convocar-lo ni escoltar-lo i tot imposant per endavant les seues decisions fent públic "el comiat encobert".

García Cortés ha assenyalat en Les Notícies del Matí que creu que darrere de la decisió de la Conselleria de Cultura de no prorrogar-li el contracte al capdavant del museu hi ha motius polítics.

L'ADACE i el Consorci de Galeries d'Art Contemporani destaquen el bon treball realitzat per l'actual director que ha desenvolupat un projecte propi i diferenciador o que ha augmentat un 400% el nombre de visites al museu. Per això, demana al conseller Marzà una "reconsideració" respecte a la direcció i l'equip directiu de l'IVAM i el degut seguiment del codi de bones pràctiques en museus i centres d'art.

També et pot interessar

stats