La directora valenciana Esther Morente estrena 'El mètode Farrer' en el festival DocsValència

La producció, en què participa À Punt, s'ha rodat al Canadà, i arreplega cinc anys de converses i de treball

El documental 'El mètode Farrer' s'estrena en el festival DocsValència / À Punt NTC

El documental valencià El mètode Farrer inaugura este divendres el festival DocsValència. La producció, amb la col·laboració d'À Punt, s'ha rodat al Canadà, lloc de procedència d'un professor d'institut. Ha estat 47 anys demanant als seus alumnes una carta en què parlaren del seu futur. Vint anys després, Bruce Farrer les reenvia i tenen gran impacte en els destinataris.

Esther Morente, directora i guionista, ha passat cinc anys de converses i de treball per a donar forma a l'òpera prima amb la qual debuta en el món dels documentals. Després de tres setmanes de rodatge al Canadà, ha conformat una lliçó de vida, la d'un mestre que ensenya als seus alumnes de quinze anys el sentit del compromís i la responsabilitat.

Bruce Farrer, protagonista d'esta història, ha contat com al principi va fer de detectiu. "No hi havia Facebook i després de vint anys, alguns alumnes estaven en altres països. Em costava trobar el destinatari", ha reconegut. El pas del temps podia ser agredolç, però sempre comporta un aprenentatge. Estes cartes, dos dècades després, reconnectaven amb els adolescents que Farrer va tindre.

Tant ell com la seua dona Cathy visiten Espanya per a l'estrena. Venen de Saskatchewan per a veure per primera vegada el documental, que demà debutarà en el festival DocsValència. "No tinc ni idea de com haurà quedat. Serà una autèntica sorpresa", ha manifestat Farrer.

També et pot interessar

stats