El director Rodrigo Cortés s'estrena en els relats breus amb 'Cuentos telúricos'

L'autor visita València per a presentar el seu llibre i participar en el festival València Negra

Rodrigo Cortés, en entrevista amb À Punt NTC / À Punt NTC

El cineasta i escriptor Rodrigo Cortés s'estrena en el gènere dels relats breus. La seua nova publicació, Cuentos telúricos, arriba al mercat editorial amb una característica definitòria de l'autor: la ironia. Es tracta d'una col·lecció de contes amb elements fantàstics, en què la imaginació és la protagonista.

Normalment, Cortés es mou més en la indústria del cinema: compon, edita, fa guions i, fins i tot, ha dirigit artistes de la talla de Robert de Niro i Ryan Reynolds. Però estos dies canvia de sector i visita València com a narrador de contes. Ara, explora una nova faceta i s'aproxima al gènere des d'una perspectiva oberta. La lectura no està cenyida a un estil concret: obri les portes a la inventiva, que naix d'una fèrtil imaginació.

L'autor activa esta nova faceta com a necessitat i que fa créixer una història a mida de les seues aspiracions vitals. En els espais inventats per ell, habiten la crueltat, la indisposició i la foscor com a escenari de l'acció narrativa. Però, mentre la lectura avança, el lector tindrà la sensació que la seua literatura desconcerta i s'amplifica.

També et pot interessar

stats