La Diputació de València debat una petició del PP d'ampliar el servei nocturn de rodalies a València en Falles

La iniciativa planteja un reforç del servei del dia 15 al 20 de març, especialment en franges d’actes fallers destacats

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalia
Imatge d'arxiu d'un tren de rodalies / À Punt NTC

El PP de la província de València ha sol·licitat que el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible habilite un horari especial de trens de la xarxa de rodalies durant la celebració de les Falles, del dia 15 al 20 de març. La iniciativa, presentada a través d'una moció en la Diputació de València i que es debatrà aquest dimarts en el ple, concreta que el servei extraordinari siga des de les 23:30 a les 04:00 h, com a "mínim". A més, demana una freqüència de 30 minuts en cada línia i de 15 minuts en les franges d'actes fallers destacats, com la mascletà o la Nit del Foc.

La secretària general del PP de la província de València, Reme Mazzolari, ha esgrimit que "molts actes fallers són a la nit i que els últims trens solen eixir de l'Estació del Nord sobre les 22:30 h, la qual cosa dificulta l'assistència de molts usuaris, que han de tornar als seus municipis abans d'aquella hora".

Per això, considera Mazzolari, "és indispensable que es done un servei òptim i adequat a les necessitats dels usuaris". "En eixos dies València no sols rep turisme nacional i internacional, sinó que la ciutadania de la província de València també es trasllada a la capital a gaudir de les Falles, patrimoni immaterial cultural de la humanitat per la Unesco", ha defensat.

També et pot interessar

stats