La Diputació construirà un nou teatre com a seu definitiva de l'Escalante

Serà una nova seu més moderna i adaptada a les necessitats del sector, a l’entorn de l’avinguda de les Corts

Imatge del solar on es construirà la nova seu del teatre Escalante
Imatge del solar on es construirà la nova seu del Teatre Escalante / Diputació de València

La Diputació de València construirà un nou edifici com a seu definitiva del Teatre Escalante en el solar que té la institució entre els carrers de Vicent Tomàs i Martí i Xiprers, a l'entorn de l'avinguda de les Corts. La decisió, consensuada entre els responsables provincials i els professionals del sector de les arts escèniques, es pren després d'escoltar una desena d'associacions i constatar que la majoria preferia l'opció de disposar d'una nova seu més moderna i adaptada a les necessitats del sector.

La corporació provincial invertirà al voltant de cinc milions d'euros, més el cost de l'equipament tècnic, en un projecte de construcció que té un termini estimat d'execució d'entre 45 i 47 mesos. En opinió dels tècnics, aquesta opció és la més econòmica i la que té els terminis més curts, enfront de les alternatives d'adquirir el vell teatre i rehabilitar-lo o adequar un edifici enclavat en les instal·lacions de l'IVAF, també propietat de la Diputació.

El solar, que té 1.800 metres quadrats de sòl urbanitzable al costat de la biblioteca Joan de Timoneda de Beniferri, serà el lloc per a albergar un nou espai amb totes les facilitats per a adaptar-se a les necessitats de l'Escalante, amb instal·lacions i equipament moderns i una execució més àgil, segons han explicat els responsables provincials.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha assenyalat que la prioritat és garantir la continuïtat d'un projecte referent en l'àmbit cultural i molt especialment per a un públic infantil que descobreix la grandesa del teatre amb un protagonisme destacat de les companyies valencianes.

Coincideixen amb ell la responsable de Teatres, Glòria Tello, com el diputat de Patrimoni, Andreu Salom, els qui agraeixen la implicació a les associacions consultades per la Diputació. 

També et pot interessar

stats