La Diputació de Castelló inaugura una mostra entorn la figura de Xipell

'Castelló EsXiste. La tira d'anys dibuixant' repassa 30 anys de trajectòria de l’il·lustrador castellonenc

L'il·lustrador Xipell i el president de la Diputació José Martí visiten l'exposició
L'il·lustrador Xipell i el president de la Diputació José Martí visiten l'exposició / Diputació de Castelló

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha inaugurat aquest dissabte l'exposició 'Castelló EsXiste. La tira d'anys dibuixant', a càrrec del dibuixant Joan Montañés Xipell, que romandrà oberta al públic fins al pròxim 25 de febrer a Les Aules Espai Cultural Obert de Castelló de la Plana.

La mostra, que forma part dels actes del bicentenari de la institució, està conformada per una selecció de tires gràfiques dels últims trenta anys, del 1992 al 2022, i fixa la mirada en l'actualitat de la província de Castelló. A més de fer un repàs a tota la trajectòria, incideix en els diferents períodes polítics que ha superat la diputació durant l’etapa democràtica.

Xipell ha donat les gràcies a la diputació per donar-li l'oportunitat de recopilar 30 anys de treball, "que són la tira d'anys", al mateix temps que ha destacat el treball dels comissaris de la mostra, Pascual Mercé i Jaime Peris, "que han convertit uns papers discrets en aquesta espècie de Capella Sixtina que conforma l'exposició".

Joan Montañés Xipell, nascut a Castelló de la Plana el 1965, fa més de tres dècades que es dedica professionalment a il·lustrar la vida política i social en la premsa diària. Des de les primeres caricatures al suplement d'oci, cultura i espectacles Weekend del periòdic Mediterráneo fins a les vinyetes i cròniques actuals en El Mundo-Castellón al Día, passant pels treballs fets en el Levante de Castelló.

També et pot interessar

stats