Díhuit curts es projecten a l’aire lliure en la mostra de curts de Moscatell, que comença a Teulada-Moraira

La mostra arranca amb el documental del director valencià Toni Canet, que recull la tradició de la calç i el carbó.

Una de les escenes de 'Calç blanca, negre carbó', el documental de Toni Canet que obri la mostra aquesta nit
Una de les escenes de 'Calç blanca, negre carbó', el documental de Toni Canet que obri la mostra aquesta nit

Disfrutar a la fresca de curtmetratges creats en diversos païssos del món i després comentar-los en una vetlada on no faltarà la música i productes tan característics de la Marina, com la mistela o les coques. És la proposta que, des d’aquesta nit i fins al pròxim divendres, té a l’abast el veïnat de Teulada-Moraira. Aquest municipi celebra una nova edició de la mostra Curts de Moscatell, que enguany s’adapta a les circumstàncies de la pandèmia.

Per això, les projeccions de les díhuit produccions seleccionades es traslladen a la plaça de l’Ajuntament. Allí, en una zona delimitada i amb les mesures de seguretat per a evitar contagis de coronavirus, es podran veure els curts que s’han escollit d’entre els 228 que s’han presentat a la mostra.

Els espectadors, com ve sent tradició en aquesta mostra, podran escollir els millors curts que es projecten durant aquestes nits, alguns d’ells creats a Alemanya, França o el territori nacional. El feminisme, l’amor o la vivenda són alguns dels temes que es posaran de manifest en la pantalla.

Aquesta mostra, que organitzen l’Associació Amics de Teulada, l’Ajuntament i la Cooperativa Sant Vicent Ferrer, s’inaugura aquesta nit amb l’últim documental del director valencià Toni Canet, vinculat a aquesta mostra i qui dona nom al guardó honorífic que s’atorga. Calç blanca, negre carbó mostra la tradició, ja perduda, d’elaborar la calç a Llutxent (Vall d’Albaida), localitat d’origen de Canet, i del carbó de Forniche (Terol). Demà es projectaran huit curts més i despús-demà, divendres, una desena més.

Optaven més de 228 treballs audiovisuals

En aquesta cinquena edició de la mostra cinematogràfica s’han presentat 228 treballs audiovisuals, fets en 22 països diferents. Aquesta jove però consolidada mostra es va impulsar per a fomentar el treball dels nous creadors i potenciar les produccions sobre la cultura vinculada al cultiu del raïm moscatell, tan arrelat en aquesta localitat de la Marina Alta. Ara per ara, no ha fallat en el seu propòsit.

També et pot interessar

stats