Dídac Ballester firmarà la imatge gràfica de les Falles de València 2020

Un jurat format per diverses associacions de disseny han format part del jurat que l'ha triat per unanimitat.

El dissenyador valencià Dídac Ballester serà l’encarregat de crear la imatge gràfica amb què les Falles de València 2020
El dissenyador valencià Dídac Ballester serà l’encarregat de crear la imatge gràfica amb què les Falles de València 2020

El prestigiós dissenyador valencià Dídac Ballester, especialitzat en projectes d’identitat visual, disseny de llibres, senyalització i packaging, serà l’encarregat de crear la imatge gràfica amb què les Falles de València 2020 es mostraran al món sencer. La d’enguany és la cinquena vegada amb una crida a projecte oberta a totes i tots els professionals del sector del disseny per crear la imatge gràfica de les Falles. 

A més, com indiquen les bases consensuades amb el sector, el jurat ha comptat amb la participació decisiva de diverses associacions del disseny i la il·lustració, com ara l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), representats per Marina Álvarez-Dardet Colomer; l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), amb Ricardo Cañizares Florentino, i l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (COMUNITAT), que ha proposat a Ismael Ledesma Hidalgo per a intervenir en la selecció del dissenyador. 

Juntament amb ells, hi ha hagut Daniel Nebot, Premi Nacional de Disseny i autor de la imatge gràfica de les Falles d’enguany; Mar Piquer, representant a la Junta Central Fallera (JCF), i Pere Fuset, com a regidor de Cultura Festiva. La tria ha sigut per unanimitat i el jurat ha destacat “la trajectòria i solvència professionals de Dídac Ballester, reconeguda pel mateix sector creatiu i avalada per diferents premis de notable reconeixement professional, així com la capacitat de síntesi i de generar emoció amb el seu treball gràfic”.

El pressupost és de 4.500 euros més IVA.

Sobre Dídac Ballester

Dídac Ballester és un prestigiós dissenyador gràfic amb seu a València que es va endinsar al món professional el 1996 i el 2005 va crear el seu propi estudi. És també codirector de l’Escola Lateral, projecte docent experimental al voltant del disseny i la comunicació visual i imparteix l’assignatura de Disseny de Llibres en el màster oficial de Disseny Editorial de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.

Els seus projectes han sigut seleccionats per a diverses exposicions de disseny i publicats en diferents llibres i revistes especialitzades. També ha obtingut diversos reconeixements de prestigi, com ara premis ADCV: tres d’or i dos de plata enguany, dos de plata el 2017, dos d’or i dos de plata el 2015 i un d’or el 2011, gràcies a treballs com els cartells per al Dia dels Animals o per al Festival de Jazz de València, però també per a catàlegs de productes, disseny de llibres, logotips, editorials, namings i packaging. També ha rebut recentment el Red Dot Award pel web Expormim o el premi al llibre valencià millor editat el 2016, entre altres reconeixements.

També et pot interessar

stats