El ‘Diccionari normatiu valencià’ incorpora vocabulari relacionat amb el col·lectiu LGTBI

L'AVL ha aprovat afegir-hi paraules com ‘cisgènere’, ‘monosexual’, ‘lesbofòbia’, ‘heterofòbia’ i ‘interfòbia’.

Entre les paraules afegides apareix 'monosexual' (persona que se sent atreta per un sol gènere o sexe)
Entre les paraules afegides apareix 'monosexual' (persona que se sent atreta per un sol gènere o sexe) / AVL.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha introduït en el Diccionari normatiu valencià (DNV) un conjunt de paraules que el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI) havia sol·licitat a la institució normativa, per considerar que "hi havia un buit de lèxic d'aquest àmbit específic en el diccionari de referència per al valencià".

Entre les paraules afegides apareixen cisgènere i cisgenerisme (persona que se sent identificada amb el gènere que li van assignar en nàixer segons el seu sexe biològic, i la condició de ser-ho) i monosexual (persona que se sent atreta per un sol gènere o sexe).

També se n'hi sumen altres que expressen l'aversió a una persona per la identitat de gènere o sexualitat. A les que ja existien fins ara (bifòbia, homofòbia i transfòbia) se sumen ara lesbofòbia, interfòbia, heterofòbia i cisfòbia.

Segons l'AVL, "després del necessari estudi tècnic corresponent, han sigut aprovades pel ple de la institució, i ja s'han incorporat a l'edició digital del DNV".

També et pot interessar

stats