Dia de l'Orgull Friqui

Aquest dissabte els aficionats a les sèries, els còmics o els videojocs celebren el seu dia.

Dia de l\'Orgull Friqui
Dia de l'Orgull Friqui

El Dia de l'Orgull Friqui és una iniciativa popular que intenta reivindicar el dret de les persones friquis i les activitats que s’hi consideren, com ara llegir còmics o jugar a jocs de rol, foren reconegudes per la societat i no menyspreades. L’origen del terme friqui (una adaptació de l’anglés freak) explica el perquè d’aquest intent de millorar la imatge del col·lectiu, ja que significa ‘monstre o ésser deformat’. Ara, en el diccionari de l’AVL, l’accepció és ‘rar, extravagant i persona que es dedica de manera obsessiva a un tema o una afició’. 

Per tant, no és sorprenent que encara hui els friquis reivindiquen les seues aficions i maneres de viure. La data que han triat, el 25 de maig, recorda la data de l’estrena de la primera pel·lícula de La guerra de les galàxies en 1977. Curiosament, la saga de les galàxies té un altre dia propi per a commemorar-la, el 4 de maig.

Amb mobilitzacions, des del web oficial i des de les xarxes socials, cada any des de 2006 en diverses ciutats espanyoles, els friquis organitzen activitats (com ara projeccions de pel·lícules, exposicions, desfilades, etc.) per a celebrar una festa que fa ja més de deu anys.

L’univers de Spider-Man protagonitza una jornada de còmic i cine a La Nau

Spider-Man

L’Aula de Còmic i l’Aula de Cinema de la Universitat de València organitza aquest dissabte una jornada titulada “Enredats en l’Spidervers: dissenyant l’univers Spider-Man”, que tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau a les 11:30 h. La trobada tracta de l’univers de l’home aranya, que des que va fer la primera aparició a principi dels 60 s’ha convertit en un dels superherois més populars de la marca Marvel. 

L’activitat comptarà amb la presència d’un dissenyador de personatges de Spider-Man, Jesús Alonso, i posteriorment es projectarà la pel·lícula Spider-Man: Un nou univers, dirigida per Bob Persichetti, Peter Ramsey i Rodney Rothman, i que va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació al 2019.

També et pot interessar