El Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil reivindica l'amor per la lectura entre els més menuts

Les llibreries defenen els beneficis d'obrir un llibre i el temps de lectura compartit en família

El Dia del Llibre Infantil i Juvenil tracta de fomentar la lectura dels més joves / À Punt NTC
02 d'abril 2024 - 16:37

Els llibres que ens van captivar en l'adolescència ens acompanyen tota la vida. Aquest dimarts, 2 d'abril, coincidint amb el naixement de Hans Christian Andersen, se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, una oportunitat per a iniciar l'amor per la lectura des de menuts. 

No calen efemèrides per a recordar-nos que qualsevol dia és un bon moment per a llegir, però, en el cas dels menuts, els beneficis d'obrir un llibre van més enllà de les lletres impreses, com l'adquisició de nous coneixements o el temps de lectura compartit en família. És el que defensa Yolanda Girol, gerent de Bufanúvols Llibreria, un racó ple de llibres de Catarroja (Horta Sud), que fa dos anys que suggereix històries noves als joves i adolescents. "És important pel vocabulari, ja que aprenen noves paraules", ha explicat Girol, que, a més, aposta pel temps compartit en família. "El temps que els pares passen llegint amb els fills és or", ha assegurat.

Entre algunes lectures que recomanen per a aquests dies festius, tenen Marcelina en la cocina, de Gracia Iglesias, per als primers lectors; Jo et llig, tu em contes, de Jesús Ballaz, per als lectors de més de cinc anys; la lectura de la sèrie Gos pudent, de Colas Gutman, a partir dels huit anys; o Totes les fades del regne, de Laura Gallego, a partir dels dotze.

També et pot interessar

stats