Deu anys de la mort de Michael Jackson, el qüestionat rei del pop

El polèmic documental ‘Leaving Neverland’, estrenat al gener en el festival Sundance, ha revivat les acusacions d’abusos sexuals a menors d’edat.

Michael Jackson a la Casa Blanca, en una imatge d'arxiu de 1984
Michael Jackson a la Casa Blanca, en una imatge d'arxiu de 1984

La notícia saltava el 25 de juny de 2009 a Los Angeles, quasi a la mitjanit espanyola. TMZ, web especialitzada en informació sobre famosos, anunciava la mort del cantant Michael Jackson després de patir una aturada cardíaca per sobredosi d’anestèsics, un succés que va provocar un terratrémol mediàtic que encara no ha amainat.

Periodistes d'arreu del món es van desplaçar als Estats Units per a informar de cada segon de les investigacions del decés, entelades per la rapidesa amb què fluïen els rumors a través de les xarxes socials. L’autòpsia va revelar que una dosi excessiva de medicines amb benzodiazepina, compost emprat per a tractar l’insomni i l’ansietat, va causar la defunció.

El metge personal de l’artista, Conrad Murray, va reconéixer que, després d’injectar els sedants a l’artista de 50 anys aquell matí, va abandonar l’habitació per a atendre unes trucades. Al seu retorn, es va trobar Jackson inert i sense pols sobre el llit. En 2011, Murray va ser sentenciat a quatre anys de presó per homicidi involuntari.

En l’esfera pública, res feia presagiar aquest final. Tres mesos abans, Jackson havia anunciat el seu retorn als escenaris amb el premonitori esdeveniment This is it (Això és tot), compost inicialment per 10 concerts a Londres que van ascendir fins a 50 per la forta demanda. This is It anava a ser el tancament de la seua carrera després d'anys d’absència immers en les denúncies de pederàstia que el van portar a judici en 2005. Va ser declarat innocent, si bé la seua imatge pública mai es va recuperar i les seues excentricitats i problemes econòmics generaven més titulars que la seua música. Recentment, el polèmic documental Leaving Neverland, estrenat al gener en el festival Sundance, ha revivat els suposats casos d’abusos sexuals a menors d'edat.

El cantant Michael Jackson durant la visita a l’empresa Lladró el 1992 / Arxiu

Jackson en la fàbrica Lladró

Durant la gira europea en què presentava el seu disc Dangerous, en 1991, l’estatunidenc es va desplaçar fins a Tavernes Blanques per a mantindre una trobada privada amb la família Lladró. València no figurava entre les ciutats del tour, però l'admiració de l’artista per les obres de porcellana de la firma valenciana el van portar fins a aquest municipi de l’Horta.

Vestit de forma discreta, en tons negres i sense llevar-se les ulleres i barret que li cobrien part de la cara, Jackson va comprar algunes escultures i va encarregar una composició de la seua figura amb xiquets de diverses nacionalitats enfront d'un globus terraqüi, que mai va arribar a comercialitzar-se.

També et pot interessar

stats