El destí reuneix Ovidi Montllor i Teresa ‘la Boja’ al cementeri d'Alcoi

La història del cantautor i de la protagonista d'‘Homenatge a Teresa’, finalista d'un concurs de recintes funeraris.

El destí reuneix Ovidi Montllor i Teresa ‘la Boja’ al cementeri d\'Alcoi

El cementeri d'Alcoi amaga alguns secrets, com la història que va unir Ovidi Montllor i Teresa la Boja, una dona humil, alcoiana, a qui el cantautor va dedicar la cançó Homenatge a Teresa.

Teresa va ser una dona molt singular que ensenyà a molts xiquets alcoians de l'època les primeres nocions d'anatomia femenina, com diu la coneguda cançó d'Ovidi. D'ella només queden les restes en l'ossari i el seu nom, en el registre groguenc del cementeri.

Teresa va acabar en l'ossari del cementeri d'Alcoi per no haver-la reclamada ningú, mentre que les cendres d'Ovidi les van depositar al panteó d'alcoians il·lustres, quan va faltar. "Així és que, per aquestes casualitats que té el destí, Ovidi i Teresa han acabat junts: Ovidi, per ser conegut i Teresa, per ser desconeguda", conta l'historiador Luis Vidal.

Aquesta curiosa relació és una de les finalistes del concurs de cementeris 2018 de la revista Adiós Cultural. Però el cementeri d'Alcoi també opta a la categoria de millor activitat de portes obertes, gràcies a les rutes literàries i musicals que hi fan cada any, les visites guiades nocturnes, els monuments funeraris de premi com el de la família Gisbert i les catacumbes.

També et pot interessar

stats