‘El desentierro’ triomfa en els Premis de l'Audiovisual amb sis guardons

El premi d'honor ha sigut per a Toni Canet i el premi especial a la trajectòria, per a Cecilia Bartolomé.

‘El desentierro’ triomfa en els Premis de l\'Audiovisual amb sis guardons
‘El desentierro’ triomfa en els Premis de l'Audiovisual amb sis guardons

La pel·lícula El desentierro, dirigida per Nacho Ruipérez, ha estat la triomfadora de la nit en la primera edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià, organitzats per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), en aconseguir sis dels deu guardons als quals estava nominada.

El llargmetratge s'ha emportat el premi a la millor pel·lícula, millor director (Nacho Ruipérez), millor guió (Nacho Ruipérez i Mario Fernández Alonso), millor muntatge (Teresa Font), millor direcció artística (Abdón Alcañiz) i millor direcció de producció (Marifé Rueda).

Per la seua banda, En las estrellas, de Zoe Berriatua, ha estat la segona amb més distincions en obtenir el premi a la millor banda sonora (Iván Palomares), millor vestuari (Clara Bilbao) i millor maquillatge i perruqueria (Lola Gómez Castro).

En les categories interpretatives, el premi al millor actor ha estat per a José Sacristán per Formentera Lady; millor actriu protagonista ha sigut per a Saida Benzal per Fishbone; millor actor de repartiment per a Álvaro Baguena per Inocente, i millor actriu de repartiment per a Pepa Juan per Formentera Lady.

Les categories tècniques es completen amb el premi a la millor fotografia per a Gabo Guerra per La familia (Dementia) i millor so per a José Manuel Sospedra i Iván Martínez-Rufat per Fishbone.

El premi al millor llargmetratge documental ha sigut per a Experimento Stuka, i el millor curtmetratge documental per a The Fourth Kingdom.

Scratch ha obtingut el premi al millor curtmetratge de ficció i El ermitaño, el del millor curtmetratge d'animació.

A l'acte ha assistit el conseller de Cultura, Vicent Marzà, que ha lliurat el premi d'honor als familiars del cineasta Toni Canet per la seua defensa de la cultura valenciana i per la seua trajectòria pionera dins de la indústria audiovisual i el cinema de la Comunitat Valenciana. Per la seua banda, Cecilia Bartolomé ha rebut el premi especial a la trajectòria.

També et pot interessar

stats