'El desentierro' encapçala les nominacions dels primers Premis de l’Audiovisual Valencià

À Punt retransmetrà en directe el certamen el pròxim 16 de novembre al Teatre Principal d’Alacant.

El certamen farà públic els 19 guanyadors el pròxim divendres 16 de novembre en un acte al Teatre Principal d’Alacant

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) i l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual han presentat aquest dilluns els nominats als Premis de l'Audiovisual Valencià. Les pel·lícules amb més nominacions són El desentierro (10 nominacions), Perfectos desconocidos (9), Fishbone (9), Formentera lady (7), M'esperaràs (3), En las estrellas (3), Inocente (2) i Josep Renau. L'art en perill (2). Obtenen una nominació Brava, Paella Today, Experiment Stuka, L'estratègia del silenci i La familia (Dementia).

Són molts els projectes que es presenten però pocs els que finalment ha triat la comissió de representants de les associacions professionals que formen la Taula de Cultura Valenciana. El certamen cataloga un total de 19 premis per a triar la millor pel·lícula, el millor director i el millor documental, entre altres gèneres. Els guardonats rebran un trofeu dissenyat per l'alacantina Inma Femenia.  Els guanyadors es coneixeran el divendres 16 de novembre en la gala que se celebrarà al Teatre Principal d'Alacant, i la qual À Punt retransmetrà en directe.

A més, durant l’acte, el director, productor i guionista valencià, Toni Canet, serà guardonat amb el premi d’honor de l’IVC per “ser un dels pioners de les sèries documentals i de ficció quan va nàixer la televisió valenciana”, tal com ha assegurat el director adjunt d’ Audiovisuals i Cinematografia del IVC, José Luis Moreno.

Tots els protagonistes han coincidit en la importància de construir una indústria audiovisual potent a casa nostra i han destacat que aquests premis es converteixen en la llançadora promocional que necessita el sector. 

Segons el conseller de Cultura, Vicent Marzà: “el sector audiovisual valencià mereix uns premis a escala autonòmica per a donar visibilitat a la gran tasca que fan tants professionals d'aquesta indústria cultural i creativa”.

També et pot interessar

stats