El desé aniversari de Xalónia ompli Xaló de música i gastronomia

La Festa del Vi i la Picadeta i un concert d'El Diluvi, Auxili i altres grups valencians són part del programa del popular festival que se celebra aquest cap de setmana al municipi de la Marina Alta

Concert en una edició anterior de Xalónia
Una actuació en l'edició del 2019 de Xalónia / Ajuntament de Xaló
14 de maig 2022 - 06:30

El xicotet municipi de Xaló, a l'interior de la Marina Alta i als peus de la serra de Bérnia, es converteix aquest cap de setmana en l'escenari d'un festival popular amb desenes d'activitats per a tots els gustos on s'ajunten la gastronomia i l'enologia, els esports, la música en valencià i les arts escèniques.

Així, Xalónia comença la seua desena edició aquest dissabte amb el mercat de vell de Xaló i el mercat de la terra, a les 9:00 del matí. A la mateixa hora també es donarà el tret d'eixida a les fases finals provincials dels 40 Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana en la categoria cadet de futbol sala, al poliesportiu del poble.

Vins, tapes, jocs i música en valencià

Al llarg del dia també es durà a terme el XVI Ral·li Ciutat de Gandia Pego- Xaló, a l'avinguda de Joanot Martorell i se celebrarà la Festa del Vi i la Picadeta, on podran tastar-se tapes típiques de la comarca, com les coques o la pilota de putxero, dolços de forns com el de la Vicentica, i vins i mistela de la Cooperativa de la Mare de Déu Pobra, així com d'altres cellers.

Al matí i la vesprada, els carrers de Lepant i Dénia acolliran jocs per als més menuts, on podran gaudir a migdia del teatre infantil Dorotea i el bagul de la iaia Kika. A més, el grup de folk valencià Soca en Arrel actuarà a les 16:00 h per a amenitzar la fira, així com el DJ Ernesto Deep, que ho farà a les 18:00 h. La música continuarà present durant tota la vesprada amb la Muixeranga de Segària, l'associació Festival Band de Xaló i el grup Stetica.

Serà el concert d'El Diluvi, Auxili, Mo'roots i Nonai Sound a les 23:00 hores el que clausure la programació musical de Xalónia, a l'esplanada de la biblioteca.

Cartell de Xalónia 2022
Cartell de Xalónia 2022 / Ajuntament de Xaló

No obstant això, diumenge continuarà l'ambient festiu. Per a començar el dia, Colp i repic posarà el poble dret amb una batucada a les 10:00 h. També hi haurà mercat de vell i un altre espectacle infantil, en aquesta ocasió de La POP, la Petita Orquestra Peiotaire al carrer del Pla de la Séquia a les 11:30 h.

Les danses també tindran el seu espai amb l'actuació del grup La Murta-Manolita Castells, que serà a les 12:30 h. Per a posar punt final al festival, La Llavor protagonitzarà la cloenda amb una actuació a les 16:30 h.

També et pot interessar

stats