Descobrir l'arqueologia fent voluntariat al Castillet de Millars

Els joves que participen en el campament tenen entre 18 i 30 anys i fan excavacions en una construcció de finals del segle XII

El Castillet de Millars acull un voluntariat arqueològic / À Punt NTC

El Castillet de Millars (Canal de Navarrés) acull durant l'estiu un campament de voluntariat dirigit a joves d’entre 18 i 30 anys, que faran excavacions amb pic i pala en una construcció de final del segle XII ubicada al municipi.

L'objectiu d'aquestes excavacions és definir tant les estructures com veure si a l'interior es conserva algun espai d'ús tant de guàrdia com de salvaguarda d'animals.

L’experiència és possible gràcies a una col·laboració entre el municipi i l’Institut Valencià de la Joventut. Els voluntaris i les voluntàries es comprometen a participar en els treballs durant 15 dies, on també tenen activitats lúdiques, com banys a la piscina municipal i excursions. 

Els treballs, que començaren l'estiu de 2019 però s'interromperen per la Covid-19, ajudaran a refer el relat dels orígens d'aquesta construcció, que es va bastir per a protegir i controlar el territori.

També et pot interessar

stats