Descobreixen un oli inèdit de Sorolla

L’obra, feta en el període de joventut, representa una xiqueta en un llit que es debat entre la vida i la mort.

Descobreixen un oli inèdit de Sorolla
Descobreixen un oli inèdit de Sorolla

El personal investigador del Centre d'Art d'Època Moderna (CAEM) de la Universitat de Lleida assegura haver descobert un oli inèdit de Joaquim Sorolla, pintat en 1883. L’obra representa una xiqueta en un llit que es debat entre la vida i la mort. 

Els amos de l'obra es van dirigir al CAEM per a verificar l'autoria del treball, en una anàlisi que ha durat sis mesos, per a certificar aquesta obra que Sorolla va pintar amb 20 anys a València.

Els investigadors han contrastat la proposta amb la major experta en el pintor valencià, la seua besneta Blanca Pons-Sorolla, que, després de diversos intercanvis i haver vist la peça en directe, "no va dubtar a ratificar l'atribució” i de qualificar-la com una obra “primorosa i indiscutible del primer Sorolla".

El director del CAEM, Ximo Company, ha assenyalat que el pintor s'endinsa en l’obra en la “fràgil existència humana", i representa d'una forma complexa i angoixant la frontera entre la vida i la mort.

Primera etapa del pintor

L'expert també ha explicat que la signatura J.SorollA/83/Valencia és habitual de la primera etapa del pintor, i ha dit que aquest oli ocult se sabia que posseïa un certificat d'autenticitat que va fer Francisco Pons Sorolla, net del pintor i antic director del Museu Sorolla de Madrid.

És, segons el director del CAEM, una obra de Sorolla feta en el període de joventut, quan encara residia a València, poc abans d'anar-se'n a estudiar a Roma gràcies a una beca de la Diputació de València.

També et pot interessar

stats