Desapareixen prop de 90 obres del Cercle de Belles Arts de València

La desaparició, que ja esta sent inventigada, es va constatar a l'hora d'inventariar els fons de la col·leció.

Subhasta d'un esbós de Sorolla el 2004 que es va vendre per 10.000 euros
Subhasta d'un esbós de Sorolla el 2004 que es va vendre per 10.000 euros / Arxiu RTVV- À Punt Mèdia

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport està coordinant-se amb la Unitat de Patrimoni de la Policia Autonòmica per a esclarir la desaparició d'obres dels fons del Cercle de Belles Arts de València, segons ha informat l'administració autonòmica.

Prop de 90 obres d'artistes com Pinazo, José Benlliure, Santiago Rusiñol o Esteve Edo s'han extraviat dels fons de l'extint Cercle de Belles arts de València, segons ha revelat el diari Las Provincias. El Cercle va inventariar la seua col·lecció en 2007 i tenia acreditades unes 200 obres però ara, en la subhasta que el jutjat número 4 de la mercantil realitza per a obtindre els diners necessaris per a pagar el deute que va arrossegar a l'ens a la seua dissolució, només apareixen un centenar de peces, afirma aquest mateix diari.

La Conselleria ha confirmat que està en coordinació amb la Policia Autonòmica per a esclarir els fets, "malgrat que ningú del Cercle de Belles Arts s'ha posat en contacte amb l'administració per a denunciar la desaparició de quadres".

A més, ha recordat que es tracta d'un tema judicialitzat per l'incompliment del conveni per part del Cercle de Belles Arts. La Conselleria ha afirmat que "ha actuat en tot moment amb el que ha assenyalat l'Agència Tributària Valenciana, la qual va sol·licitar al Cercle de Belles Arts que inventariaren els seus béns".

Des del departament que dirigeix Vicent Marzà han assegurat que "quan isca la col·lecció a subhasta la Generalitat farà tot el possible perquè no es perda aquest patrimoni".

També et pot interessar

stats