Desapareix una escultura de vora sis metres dels voltants de l'aeroport de València

L'AVVAC exigeix la localització de la peça i la reparació dels drets de l'escultor Enric Mestre.

Va encarregar l'escultura desapareguda el Ministeri d'Obres Públiques el 1984
Va encarregar l'escultura desapareguda el Ministeri d'Obres Públiques el 1984 / Avvac.

L'escultor i ceramista Enric Mestre, professor de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València va descobrir fa alguns dies, amb sorpresa, que una de les seues escultures no estava en el lloc habitual, als voltants de l'aeroport de València, a Manises, on s'estan fent obres. Després de consultes amb l'Ajuntament, encara es desconeix on està la figura.

L'escultura desapareguda és una peça geomètrica de ceràmica de vora sis metres d'alt per huit de llarg, inspirada en una ala delta, en colors blaus en degradació, i que segons sembla la va encarregar el Ministeri d'Obres Públiques el 1984.

L'associació d'Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC) exigeix la localització de la citada peça i la reparació dels drets a l'escultor valencià, que “conserva els drets morals de l'obra”. A més, assenyalen, que hi ha hagut una “agressió a les bones pràctiques en les arts visuals, i en aquest cas també a la ciutadania en general, en haver-se produït contra el patrimoni públic”.

També et pot interessar