Dénia acull una mostra de l'art feminista d'avantguarda a través de tres pintores valencianes

Les artistes Isabel Oliver, Ángela García Codoñer i Maribel Doménech han mostrar el món a través de la seua mirada 

Un dels quadres que forma part de l'exposició 'Ni un pas arrere' / À Punt NTC

Una mostra de l'art feminista valencià d'avantguarda ha arribat a Dénia (Marina Alta). L'exposició Ni un pas arrere, que es pot veure al Centre d'Art L'Estació, està formada per les obres de tres dones que interpreten el món a través d’una mirada femenina. 

Una d’elles és Isabel Oliver, que en la sèrie Passejos pel Museu revisa els clàssics i allibera les víctimes. "La mirada que fem ara dels clàssics és dir el que estan contant: violacions i massacres", ha afirmat la pintora. En un dels quadres, "la trac i veieu com està fugint, no només del quadre sinó del museu que tan malament ens ha tractat", ha assenyalat Oliver.

L’altre és Ángela García Codoñer, que a través de les seues creacions critica els estereotips femenins que amaguen els contes de fades. En la sèrie Misses utilitza tècniques del collage. La tercera és Maribel Doménech, que ha teixit amb cables domèstics vestits compartits com a símbol d'igualtat.

Victòria Margarida, comissària de l'exposició, ha explicat com "contacten amb dones que van viure la tercera onada feminista i fan crítica feminista des del seu art", ja que, com diu el nom de l'exposició, "l'art feminista valencià ja no fa ni un pas arrere".

També et pot interessar

stats