David Muñoz (DiverXO) revalida el seu títol com a millor cuiner del món

En una gala celebrada a Madrid s'ha confirmat no sols l'excel·lència culinària de Muñoz, sinó l'èxit de la cuina espanyola, que suma díhuit professionals en el top 100

David Muñoz amb el premi com a millor cuiner del món
David Muñoz amb el premi com a millor cuiner del món / Twitter: @madridalimenta

L'espanyol David Muñoz (DiverXO, Madrid) ha arrasat en The Best Xef Awards, premis internacionals que li coronen com a millor cuiner del món per segon any consecutiu. Un títol al qual suma també els guardons de the best xef votat per cuiners i the best xef city gurmet.

En una gala celebrada per primera vegada a Madrid, que ha reunit els grans de la cuina mundial, s'ha confirmat no sols l'excel·lència culinària de Muñoz sinó l'èxit de la cuina espanyola, que suma díhuit professionals en el top 100 d'aquesta llista elaborada a partir de les votacions de 350 cuiners i experts del sector.

"No em sent el millor xef del món, però sí que crec que tinc el millor equip del món", ha afirmat David Muñoz. "És meravellós i, a més, a la meua ciutat. Ha sigut increïble i difícil de processar", ha afegit.

Muñoz considera que són els fruits d'"un treball increïble no sols en l'àmbit gastronòmic, sinó també de gestió", la qual cosa es tradueix en una empresa "capaç d'aconseguir reptes majors en l'àmbit culinari i humanístic, una cosa molt necessària i en què estem apostant molt", ha dit en referència al seu equip, al qual ha fet pujar a l'escenari.

S'ha mostrat orgullós de treballar a la ciutat i ha agraït a la seua dona, Cristina Pedroche, el seu suport perquè, sense ella, no hauria assolit "el que hem aconseguit en el món XO". Amb un "et vull!" li ha contestat des del públic.

Entre els deu primers de The Best Xef, Espanya és el país millor posicionat, amb David Muñoz en el cim; Joan Roca, en el número 3; Andoni Luis Aduriz, en el 5; i Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas, en el 7.

Aduriz s'ha emportat també el premi the best xef science per la seua labor d'investigació i creativitat en col·laboració amb experts d'altres disciplines.

Completen el top 10 d'aquest llistat Rene Redzepi, Massimo Bottura (Osteria Francescana, Itàlia), Björn Frantzén, Alain Passard (L'Arpège, França), Ana Roš (Hisa Franko, Eslovènia) i Alex Atala (D.O.M, el Brasil).

També et pot interessar

stats