David Lynch, Wes Studi i Lina Wertmüller, Oscars honorífics 2019

A més, l’actriu Geena Davis obtindrà el Premi humanitari Jean Hersholt.

El cineasta David Lynch. Europa Press
El cineasta David Lynch. Europa Press

Els cineastes David Lynch i Lina Wertmüller i l'actor Wes Studi rebran l'Oscar honorífic com a homenatge a la seua exitosa carrera. Així ho ha anunciat l'Acadèmia de Hollywood en un comunicat en què també ha detallat que l'actriu Geena Davis obtindrà el Premi humanitari Jean Hersholt.

Considerat un dels directors més singulars i imaginatius del cine estatunidenc, David Lynch ha donat forma a una filmografia marcada pel surrealisme i el món oníric gràcies a pel·lícules com L'home elefant (1980), Vellut blau (1986) i Mulholland drive (2001) o la sèrie Twin Peaks. Lynch va ser nominat en quatre ocasions a l'Oscar, però mai va aconseguir l'estatueta.

Per la seua banda, la italiana Lina Wertmüller va ser la primera realitzadora a ser nominada a l'Oscar a la millor direcció gràcies a la seua pel·lícula Pasqualino Settebellezze (1975), per la qual també va ser candidata al millor guió original. La seua carrera inclou altres títols com Els basiliscos (1963) i Film d'amore e d'anarchia (1973). 

D'ascendència cherokee, l'actor estatunidenc Wes Studi ha desenvolupat una llarga carrera amb papers destacats en films com Ballant amb llops (1990) o L'últim dels mohicans (1992).

Així mateix, l'actriu Geena Davis rebrà el Premi Jean Hersholt, una distinció especial de l'Acadèmia destinada a reconéixer "els esforços humanitaris" de les personalitats del cine. Guanyadora de l'Oscar a la millor actriu de repartiment per El turista accidental (1988) i nominada a la millor interpretació femenina per Thelma i Louise (1991), l'estatunidenca també ha destacat fora de la pantalla pel seu treball a favor de la igualtat entre homes i dones i de la seua col·laboració amb les Nacions Unides.

Aquest guardó no s'entregava des de 2015, quan l'Acadèmia de Cine va reconéixer l'actriu Debbie Reynolds.

També et pot interessar

stats