Dansa València recupera el 90% de la programació de l'edició cancel·lada al març

Vint-i-nou companyies participen en esta cita amb la dansa que se celebra del 7 al 15 de novembre.

L'espectacle 'Fukuoka' de la companyia La Veronal.
L'espectacle 'Fukuoka' de la companyia La Veronal.

València no perdrà la cita anual que té amb Dansa València. Després d'haver de cancel·lar l'edició al mes de març per motius del confinament domiciliari, el festival ha presentat la 33 edició recuperada que se celebrarà del 7 al 15 de novembre en diferents espais de la ciutat.

Segons la directora del festival, Mar Jiménez, “Hem fet un esforç extraordinari. Teníem el compromís amb les companyies, amb els creadors, amb els programadors i amb el públic. Per això hem recuperat un 90% de la programació de l'edició cancel·lada al març, perquè el públic puga gaudir de la dansa i de les seues múltiples mirades. València serà un punt d'encontre per a descobrir noves propostes i escenaris".

Aquesta edició acull el treball de 29 companyies, 14 valencianes i 15 de la resta de l'Estat. Hi haurà 35 representacions, 10 espectacles de carrer i 2 estrenes absolutes.

Al llarg de nou dies la programació pretén obrir-se a tots els públics i convertir la ciutat en un punt d'encontre per al sector escènic. Esta 33a edició treballarà sobre tres eixos clau: la diversitat identitària dels muntatges, la representativitat de les coreografies valencianes i l'experimentació.

Sobre el protagonisme de la diversitat de les formes d'expressió veurem muntatges com el de Janet Novás amb Mercedes Peón, el de Manuel Liñán o el d'Olga Pericet.

La mostra representativa de l'ecosistema coreogràfic valencià la trobarem amb Marcos Morau, Titoyaya Dansa, OtraDanza, Inka Romaní, Vicente Arlandis i Ángela Verdugo, entre d'altres. Mentre que l'espai per a la reflexió i l'experimentació la portaran les classes obertes dels coreògrafs Sharon Fridman, Marcos Morau i Manuel Liñán.

A més, enguany, el festival es transformarà en un espai obert i col·lectiu per a redescobrir la ciutat de la mà de Fil d’Arena, Ertza, Mariantònia Oliver, Colectivo Lamajara, o Dunatacà, entre d'altres.

També et pot interessar

stats