La dansa contemporània ompli els carrers de Vila-real

Diferents espais públics acolliran aquest cap de setmana espectacles de dansa de xicotet format.

Edició anterior de Vila-real en dansa, imatge d'arxiu
Edició anterior de Vila-real en dansa, imatge d'arxiu / Ajuntament de Vila-real

La setena edició del Festival de Dansa Breu arriba a Vila-real, a la Plana Baixa. Des de hui, i fins diumenge, els carrers, l'auditori i els patis dels instituts d’aquesta ciutat de la Plana Baixa s'ompliran de tota una programació de dansa contemporània.

  

El festival inclou un ampli ventall de companyies espanyoles i internacionals de dansa. També s’organitzaran tallers, tertúlies o presentacions de projectes professionals. Hi haurà dansa de dia i de nit, que es complementarà amb altres disciplines.

  

L'objectiu del festival Vila-real en dansa és donar a conéixer els diferents punts de vista que es troben en la dansa contemporània. Es tracta d'un estil menys hermètic que el ball clàssic i que es basa en actuacions breus per tal de mostrar la seua diversitat i eclecticisme.

  

En part, Vila-real en dansa segueix el format d'altres festivals ja consolidats a Vila-real, com el FIT, el Festival d’Internacional de Teatre al Carrer. A més, es vol acostar la dansa contemporània al públic més jove. Per aquest motiu, la part formativa és un dels plats forts de la programació del certamen amb aules taller o exhibicions de teatre.

  

A l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia impartiran tallers de dansa Adrián Castelló i Kernel Dance Theatre.

  

Aquest festival ocuparà aquesta vesprada, a partir de les 19.30 hores,  la plaça Major de Vila-real amb l'espectacle Give me protein. Una actuació en clau d'humor que tracta de l'obsessió per la imatge o de la idealització de l'estètica. 

  

A l'auditori de la ciutat es podrà assistir a l’actuació de set artistes o companyies que posaran en escena les seues creacions. La primera de les cites es podrà veure també aquesta vesprada amb la creació Soy Fauno de la companyia Elirale, que ha sigut la guanyadora del Festival de Coreaografia de Madrid. Després destacaran les actuacions de Mikel Arostegui, amb In between I; Siberia, amb La piel vacía, i Paloma Huertado, amb Dakini.

  

Tot un ventall de representacions del món de la dansa obertes a tota mena de públic i de les quals es podrà gaudir fins diumenge. El Festival està patrocinat per l'Institut Valencià de Cultural i per l'Ajuntament de Vila-real.

També et pot interessar

stats